Hulp bij gokverslaving

  Hoe weet je of iemand verslaafd is?
  Het is niet zo dat als iemand eens een gokje waagt op een gokkast deze gelijk verslaafd is. De tijd tussen de eerste keer gokken en een gokverslaving kan heel lang zijn. Het gemiddelde hiervan is 5 jaar. Het grootste risico op een verslaving valt dus in die periode. Om erachter te komen of iemand een gokverslaving kunnen er op internet meerdere tests worden gedaan.

  Over het algemeen wordt een gokverslaving onderverdeeld in 3 verschillende fasen.
  In de eerste fase staat de gokker nog positief tegenover het gokken en denkt hierbij dat hij er goed in is.
  De fase die hierop volgt wordt de verliezende fase genoemd. De gokker merkt dat hij alles behalve onoverwinnelijk is en krijgt hierdoor een negatiever zelfbeeld. Om de verliezen goed te maken probeert de gokker het geld weer terug te winnen. Om het gokken op bv online gokkast spellen van www.onlinegokkasten.info te kunnen financieren gaat de gokker vaak geld lenen waardoor deze dieper in de schulden raakt.
  In de laatste fase raakt de gokverslaafde vaak geïsoleerd van vrienden en familie en begaat deze vaak criminele activiteiten om de verslaving te kunnen bekostigen. In de meeste gevallen moet het eerst uit de hand lopen voordat de gokker de ernst van de situatie inziet.

   

  Hoe kun je gokverslaafden helpen?
  Aangezien het vaak niet merkbaar is of iemand een gokverslaving heeft hebben de meeste mensen, waaronder veel ouders, het pas laat door als iemand een probleem heeft. Vooral voor ouders is het lastig om hun eigen kind hierop aan te spreken of te helpen aangezien ze er zo dicht op staan. Gelukkig zijn er genoeg instanties en zelfs websites die geraadpleegd kunnen worden om te zien of iemand een gokverslaving heeft en hoe deze kan worden tegengegaan.

   

  Leuke sites | Bekende gokkers | Kiezen van de juiste gokmachine | Online casino | Werking van fruitmachines | Contact |